U nedjelju 28. svibnja 2017. održana je druga biciklijada za žene – PRIMAVERA, jedinstvena biciklijada za žene u Hrvatskoj i ujedno najljepši biciklistički poklon našem Gradu u kordinaciji naših udruga.

Cilj biciklijade promicanje je biciklizma kod žena, kao jedan od najzdravijih rekreacija u cilju očuvanja zdravlja i promicanja doline Neretve kao cikloturističke destinacije.

Gradonačelnica Katarina Ujdur je u ime grada Metkovića, prije samog starta biciklijade pozdravila oko 80 sudionica iz Hrvatske i susjedne Hercegovine, nakon čega su biciklistice vozile ulicama grada do odredišta Momići. Tura biciklijade u ukupnoj dužini iznosila je 12 kilometara, nakon čega im je organiziran izlet rječicom Norin do izletišta restorana Lopoč, gdje su imale prigodni program.

Zadovoljstvo sudonica ovim sportsko-turističkim događajem sjajna je pozivnica za sljedeću godina sada već tradicionalne biciklijade Primavera.

Na samom izletištu Restorana Lopoč, igrala se odbojka, stolni tenis, buće, a natjecalo se i u vožnji “karijolama“, gdje su dame trebale voziti muškarce i pokazati koja je najvještija i najbrža u toj zabavnoj igri.

Pjesma, radost, igra i veselje obilježile su ovaj prekrasan dan, koji je završio do 17 sati i 30 minuta. Zahvaljujemo svima koji su odvojili svoje vrijeme i potpomogli ovaj događaj.

Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije sporta i cikloturizma:
– Biciklistički klub Mostar – Mostar
– Biciklistički klub Brotnjo – Čitluk
– SU Neretva Run
– Udruga otac Ante Gabrić – Metković
– Udruga Dobra-Metković
– Udruga lađarica Metkovke – Metković
– Klub Sparta – Metković
– Fit 4 ever -Opuzen
– WAVE FIT STUDIO – Opuzen
– Narona Bike
– Grad Metković
– Općina Kula Norinska
– MGA Nekretnine d.o.o. Metković
– Filip d.o.o
– Jamnica
– www.metkovic-news.com
– www.likemetkovic.com
– Radio Narona Metković